субота, 16 травня 2020 р.

4.3. Види образотворчої діяльності

ВИДИ ОБРАЗОТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Дитячу образотворчу діяльність розглядають як ефективну форму художнього засвоєння дітьми навколишньої дійсності, в процесі якої вони зображають предмети і явища, виражають своє ставлення до них. У Коментарі до Базового компонента дошкільної освіти в Україні зазначається, що художньо-практична образотворча діяльність передбачає знання характерних особливостей, специфіки, засобів художньої виразності різних видах образотворчої діяльності:

малювання,

ліплення,

аплікація,

конструювання.

Малювання ‒ графічна і живописна форма зображення. Це створення зображення на площині за допомогою формоутворювальних плям, ліній та кольору.

Ліплення ‒ пластична форма зображення. Своєрідність ліплення полягає в об’ємному способі зображення.

Аплікація ‒ декоративно-силуетна форма зображення. Це один із видів декоративно-ужиткового мистецтва, який використовується для художнього оформлення різних предметів за допомогою прикріплення до основного тла вирізаних декоративних чи предметних форм. Своєрідність аплікації полягає як в характері зображення, так і в техніці її виконання.

Конструювання ‒ технічна та художня  форма зображення. Це особливий вид образотворчої діяльності. Воно більше від інших пов’язане із грою.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар